CoboCards App FAQ & Wishes Feedback
Language: English Language
Sign up for free  Login

Get these flashcards, study & pass exams. For free! Even on iPhone/Android!

Enter your e-mail address and import flashcard set for free.  
Go!
All main topics / MKT669 / FAQ

MKT669 (10 Cards)

Say thanks
1
Cardlink
0
Apa saya nak buat?
Anda perlu siapkan proposal dan report Company Case Analysis tentang company, tempat anda intern dalam masa yang ditetapkan sepanjang semester. Tarikh akan ditentukan oleh Koordinator MKT669.
2
Cardlink
0
Bagaimana nak mula?
Ada beberapa cara untuk mula:
  • Bincang dengan advisor tentang isu/masalah yang patut dikaji
  • Observe persekitaran di tempat anda intern untuk dapatkan isu/masalah/peluang yang boleh dijadikan isu untuk tajuk anda
  • Isu yang diutamakan: dalam bidang pemasaran, teknologi, sumber manusia, operasi dan apa sahaja yang berkaitan dengan pengajian anda
  • Survey dari journal, isu atau tajuk yang berkaitan
  • Isu yang sensitif/maklumat dalaman syarikat adalah tidak digalakkan
3
Cardlink
0
Kalau saya keliru, siapa perlu saya rujuk?
Pertama: Advisor anda sendiri
Kedua: Kawan2 yang dikasihi
Ketiga: Koordinator MKT669
Keempat: Google aje
4
Cardlink
0
Apa tajuk yang baik?
Yang ada impak kepada syarikat, tempat anda intern dan dapat menambah pengetahuan anda sendiri. Advisor mungkin akan beri tajuk tetapi terpulang kepada kesesuaian tempat intern dan juga accessibility kepada maklumat dalam syarikat.
5
Cardlink
0
Saya bukan ditempatkan di Marketing department.
Tidak mengapa. Pilihan bukan di tangan anda. Gunakan peluang yang ada untuk mendalami proses perniagaan, walaupun bukan dalam bidang pemasaran.
6
Cardlink
0
Advisor saya tidak memberi bekerjasama.
Tugas sebagai advisor adalah secara sukarela. Mereka tidak diberi elaun tambahan untuk menjadi advisor. Anda perlu hormat beban tugas mereka yang sedia ada - mengajar, menyedia keperluan mengajar, research dsb. Tugas mereka utk memberi khidmat nasihat. Anda bertanggungjawab di atas kerja penyediaan tesis anda. Gunakan segala skil yang ada terutama skil mencari maklumat dari orang di sekeliling dan Internet.
7
Cardlink
0
Koordinator tidak memberi kerjasama.
Tugas koordinator adalah untuk menyelia tesis, advisor dan segala urusan berkaitan MKT669. Anda perlu memahami beban tugasannya dan dia juga mempunyai beberapa advisees, yang perlu dibimbing. Untuk berlaku adil, gunakan khidmat advisor anda sendiri. 
8
Cardlink
0
Bagaimana memilih advisor?
Seorang advisor boleh menerima 2-4 orang advisees pada satu masa. Ianya bergantung kepada jumlah pelajar yang ada pada semester tersebut. Sebagai permulaan, berjumpa bakal advisor yang anda kenal atau pernah mengajar anda sebelum ini. Minta persetujuan dan tandatangan di Borang Advisor Agreement.
JANGAN pilih sebarangan. Ini akan menimbul masalah kerana anda tidak mempunyai rapport dengan dia sebelum ini. Pelihara budi bahasa sepanjang berkerja bersama. Ini penting untuk menjaga keharmonian sepanjang diselia.
9
Cardlink
0
Bolehkah saya menukar advisor?
Boleh, jika anda advisor lain yang sanggup mengambil alih.

Mungkin juga berlaku kes di mana advisor yang membuang advisees, saya akan membantu carikan advisor lain yang sudi mengambil alih. Namun ini adalah kes yang terpencil.
10
Cardlink
0
Apa saya nak buat?
Anda perlu siapkan proposal dan report Company Catentang company, tempat anda intern dalam masa yang ditetapkan sepanjang semester. Tarikh akan ditentukan oleh Koordinator MKT669.
Flashcard set info:
Author: CoboCards-User
Main topic: MKT669
Topic: FAQ
School / Univ.: UiTM
City: Cawangan Johor
Published: 30.03.2014
 
Card tags:
All cards (10)
no tags
Report abuse

Cancel
Email

Password

Login    

Forgot password?
Deutsch  English